Gehaakte bekerhouder

By

Gehaakte bekerhouder / Oeteldonk bierhouder

Ook deze gehaakte bekerhouder kreeg ik weer via via doorgestuurd. Er is zelfs al meerdere malen gevraagd om deze gehaakte Oeteldonkbeker dus ik heb er alvast 2 gehaakt. Een haakpatroon voor deze Oeteldonk bierhouder kan je onder andere vinden op Youtube van ‘iedereenkanhaken‘ maar ik heb er zelf ook één gemaakt welke je hieronder kan downloaden in PDF. Persoonlijk vind het ik handiger om een patroon te lezen in plaats van te bekijken op Youtube omdat je deze telkens op pauze moet zetten plús die reclames vind ik niet fijn. Maar da’s persoonlijk.

Wat heb je nodig voor deze gehaakte bekerhouder?

  • (restjes) acryl van de Zeeman (Royal) of Wibra (Saskia) of een soortgelijk garen waarvan 100 gram = ongeveer 241 meter
  • haaknaald 4.0 mm
  • schaar

Haakpatroon Oeteldonk bierhouder

Voor de Oeteldonk bier-/ bekerhouder heb ik natuurlijk de kleuren rood, wit en geel gebruikt. De bekerhouder is geschikt voor bekers van 200 – 300 ml. Flesjes passen er ook in.

Haak jij net iets strakker of lossen, dan meerder je gewoon ietsje meer of minder.

Download hieronder het gratis haakpatroon van de Oeteldonkbierhouder:

Maak eventueel nog een flosje / kwastje en naai deze onderaan de bekerhouder. Hoe je een kwastje maakt zie je op de site van BeadsandBasics.

Koord haken voor de bierhouder

Er zijn meerdere manieren om een koord te haken. Je kan eerst een lange sliert lossen haken en daarna een paar toeren met vasten haken. Een andere mogelijkheid is om op te zetten met vasten. Zelf vind ik deze methode handig omdat de lossen dan nooit gaan trekken of juist gaan flubberen. Al hakend opzetten met vasten wordt duidelijk uitgelegd op de website van ‘eenmooigebaar‘ maar als je googelt kom je ook veel filmpjes en overige uitleg tegen.

Gehaakte bierhouder versieren

Vind je de bierhouder toch nog te saai of kaal? Dan kan je ‘m decoreren of versieren met wat jij wil. Bloemetjes, strikjes, knoopjes etc.

Nog meer Oeteldonk ‘projecten’

Oeteldonkkikkers

Oeteldonkmuts

Oeteldonkbloemetjes

2 thoughts on “Gehaakte bekerhouder”

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.