Bloemetjes haken

By

3 verschillende bloemetjes haken

Er zijn ontzettend veel voorbeelden en patronen om leuke bloemetjes te haken. Hiervoor kan je ook weer allerlei restjes garen of wol gebruiken. Hieronder zie je 3 verschillende bloemetjes die ik heb gehaakt.

1. Oeteldonk-bloemetje

Als eerste het Oeteldonk-bloemetje, oftewel een bloemetje in de kleuren van Oeteldonk (‘s-Hertogenbosch met carnaval). Het patroon voor dit bloementje heb ik van ‘eenmooigebaar.nl en is relatief eenvoudig en snel klaar. Je begint met geel, daarna de grote blaadjes met rood en als laatste een witte bloemenrand er bovenop. In de kern van de bloem heb ik een smiley-kraal bevestigd. Leuk bloemetje voor op de Oeteldonkjassen.

2. rode roos

De tweede bloem is een gehaakte rode roos. Het patroon van deze roos heb ik gevonden bij ‘knitkids.nl‘. Ook dit is weer een eenvoudig haakpatroon maar je bent er wel wat langer mee bezig dan bloem 1 en 3. Je kan de roos ook op een jas of in je haar spelden maar het is ook leuk om er een groene steel aan te maken. Uitleg hiervan zie je ook bij Knitkids. Zelf heb ik het (voorlopig) gelaten bij enkel en alleen de rode roos.

rode roos gehaakt van mandia.nl

3. puff-bloemetjes

De derde en tevens laatste gehaakte bloem is het puff-bloemetje. De naam zegt het al, ‘puff’, de bloemblaadjes zijn namelijk gemaakt van gehaakte puffjes. Dit patroon is, net zoals het patroon van de Oeteldonkbloemetjes, ook weer van ‘eenmooigebaar.nl‘. Van deze bloemetjes heb ik er al heel veel gemaakt maar weet nog niet zo goed wat ik ermee ga doen. Een aantal van deze bloemetjes heb ik op een canvas-tas genaaid maar de rest van de bloemetjes ligt nog te wachten op een ‘project’.

Nog meer gehaakte bloemen…..

Zoals ik al eerder hierboven schreef, er zijn zo ontzettend veel gehaakte bloemetjes te vinden op internet dat je niet weet wat je moet kiezen. Hieronder zie je leuke boeken met allerlei gehaakte bloemen:

4 thoughts on “Bloemetjes haken”

  1. Hoi Mandia,
    Je zou de bloemetjes kunnen verwerken op friemelmouwen of kussenhoezen om aan te friemelen voor mensen met dementie. Op een haarclip plakken ter versiering. Op eiererwarmers die je kunt haken voor Pasen. Ik vind ze erg leuk. Groetjes Meike

    Beantwoorden

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.