Kikkers

By

Kikkers haken

‘s-Hertogenbosch heet tijdens carnaval Oeteldonk. Symbolisch voor Oeteldonk is een kikker! Iedereen loopt in Oeteldonk met jasjes vol emblemen en kikkers. Op internet kwam ik dit haakpatroon van een ‘kikker-kopje’ tegen: patroon-kikkertjes
Een broche-speld had ik niet dus heb een gewone speld vastgemaakt aan de achterkant van de kikker.

Naast deze ‘kikker-kopjes’ heb ik ook een ‘hele’ kikker gemaakt. Dit was best wel een klus dus ik heb er maar één van gemaakt. Helaas kan ik het patroon niet meer terugvinden van deze kikker.

De kikker heb ik niét met een speld maar juist heel stevig met dikke draad en naald vastgenaaid op het oeteldonk-jasje. Helaas was deze na één dagje carnaval toch verdwenen.

5 jaar later…..nog meer oeteldonk-kikkers

Februari 2022: na vijf jaar heb ik bovenstaande oeteldonk-kikkers nogmaals meerdere malen gehaakt en uitgedeeld. Het patroon van de hele kikker heb gelukkig toch nog gevonden maar de site waar deze op stond werd onduidelijk door alle reclame die erop stond.

Patroon kikkers haken

De link van het patroon van de ‘kikker-kopjes’ vind je bovenin dit bericht. Het patroon van de hele oeteldonk-kikker kan je hier downloaden:

Leuke oogjes voor kikkers

Ondertussen heb ik allerlei leuke oogjes verzameld voor de kikkers. Deze komen altijd wel weer van pas, ook voor andere creatieve projecten. Bij Solow hebben ze meerdere oogjes en deze zijn spotgoedkoop. Zie hieronder voor het resultaat:

1 thought on “Kikkers”

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.