Lampenkapjes aan lichtslinger

By

Afgelopen week hebben we een hele gezellige creatieve avond gehad met alle vrouwelijke collega’s (zijn er maar 4😏). We waren al een tijdje aan het zoeken naar een creatieve workshop maar konden niet echt iets vinden. We kwamen op het idee om zelf een ‘workshop’ te regelen. Het onderwerp was snel gevonden: lampenkapjes. Internet bracht ons op leuke ideeën. Iedereen had allerlei stofjes, lintjes, bekers, lampenkappen, lijm, verf etc meegebracht. Alles werd op de grote kantinetafels uitgestald en na de koffie (met gebak🍰) gingen we gelijk aan de slag.

Eén collega ging een lampenkap bekleden met zwart leer. Dit bleek een beetje saai te zijn. Na ‘creatief overleg’ werd er besloten om met de gaatjestang ‘kisses & hugs’ in het leer te verwerken (xoxo). Daarna werden de uiteinden van het leer met een veter aan elkaar gemaakt.
De voet van de lampenkap was chroomkleurig maar die is nu mat-zwart gespoten. Helemaal af. Superleuk! Zie hier het resultaat:

De andere ‘lampenkap-projecten’ waren licht-slingers. We hebben deze gemaakt van kerstverlichting. De kapjes zijn bekertjes van plastic en karton welke we hebben beplakt met van alles en nog wat.
Eén slinger is versierd met allerlei verschillende fel gekleurde stofjes, lintjes en zelfs veertjes. De andere slinger is meer een soort van ‘brocante licht-slinger’ geworden.

Helaas heb ik van onderstaande lampenslinger geen betere foto…..

Nog een avondje lampenkapjes maken…..

Wegens groot succes 😊 en mooie resultaten van de lampenkapjes van hierboven heb ik samen met 3 vriendinnen nog een keer een avondje ‘lampenkapjes maken’ gepland. Deze keer gingen we alle vier aan ‘de knutsel’ voor een lichtslinger.

Oude overhemden van de mannen en shirtjes van de kinderen waren perfecte decoratieve stofjes om de plastic bekertjes te beplakken (hopelijk gaan ze deze kleding niet missen 😉). Op de stofjes nog wat foto’s, lintjes of andere versiersels en als laatste flosjes of een randje kant onderaan het kapje….. en klaar waren de lampenkapjes👍. Daarna was het nog even lastig om de lampenkapjes goed om het lichtje van de kerstslinger te krijgen maar uiteindelijk is het allemaal gelukt. Zie hieronder het resultaat:

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.