Gehaakt kleedje in ring

By

Gehaakt kleedje in ring DIY

Maak een je eigen mandala: gehaakt kleedje in ring. Zoals de titel het al zegt, eigenlijk is het niks meer of minder als een (oud) gehaakt kleedje bevestigen in een ring.

Wat heb je nodig voor dit gehaakt kleedje in ring?

Hoe bevestig je het kleedje in de ring?

Het ziet er allemaal moeilijker uit dan het is. Belangrijk is dat de ring groter is dan het kleedje zodat het kleedje ‘strak staat’ in de ring. Mijn kleedje was (met kreukels) ongeveer 30 cm doorsnede dus ik heb ene ring van 35 cm gebruikt.

De punten of uiteinden van het kleedjes heb ik met haakmarkeerders ( stitch markers ) vastgezet in de ring. Daarna haak je vasten om de ring totdat je bij de eerst punt van het kleedjes bent. Haak nu met een paar vasten om het kleedje én de ring. De eerste punt zit nu vast. Ga verder met vasten tot de volgende punt en zet deze ook weer vast.

Let op dat je tussen iedere punt evenveel vasten haakt. Hiermee zorg je ervoor dat de punten precies goed verdeeld zitten in de ring.

Ga nu verder totdat je rond bent. Haak eventueel een ophanglus aan de ring en je bent al klaar!

Oma’s kleedje krijgt een tweede leven

Persoonlijk vind ik het erg leuk dat ‘oma’s kleedjes’ op deze manier een tweede leven krijgen. Natuurlijk kan je ook nieuw kleedje haken en op dezelfde manier bevestigen als hierboven beschreven.

NIEUW kleedje uit oudboekje

Naast bovenstaande kleedje ‘van oma’ heb ik ook nog een nieuw kleedje gehaakt van ‘doorloopgaren’. Dit garen geeft een leuk en vrolijk effect. Het patroon komt uit een heel oud haakboekje ‘de mooiste kleedjes’ van Sabrina-Kreatief en dateert uit 1990! Hoe leuk is dat? De 3e foto (hieronder) is het voorbeeldkleedje uit het boekje.

De bevestiging van het nieuw gehaakte kleedje is precies hetzelfde als van het oude kleedje hierboven.

Nog meer mandala’s ….

Meer mandala’s van Mandia vind je hier:

Haakpakket of kant en klare gehaakte mandala

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.