Schouderband tas

By

Schouderband tas DIY

Een eenvoudig en supersnel klusje: schouderband tas DIY. Helemaal hip, je ziet ze overal, in alle kleuren en soorten: de (losse) schouderband voor de handtas. Ook wel ‘bag strap’ genoemd. Je eigen handtas krijgt direct een hele andere look met een andere schouderband.

Voor m’n rode handtas was ik op zoek naar een losse schouderband maar kon er eigenlijk geen vinden die leuk bij deze rode handtas paste. Ik speelde dus voor ‘safe’ en kocht een schouderband in beige / crème – tinten. Best leuk, maar ik miste een beetje rood. Daarna nog meerdere winkels bezocht maar kon er geen vinden met de kleur rood in de schouderband en die ik dan ook nog leuk vond.

Maak je eigen schouderband

Per toeval kwam ik tot dé oplossing: maak zelf je unieke schouderband! In de stoffenzaak van Bas Bastiaans zag ik verschillende soorten en kleuren band liggen en ‘ping’……..het idee was weer geboren.

Wat heb je nodig voor de schouderband?

  • schouderband
  • 2 karabijnhaken (let op het formaat, zorg dat de band erdoor past)
  • eventueel een gesp (als je een verstelbare band wil)
  • naaimachine en naaispullen

Hoe maak je een schouderbad?

Knip de band op maat. Dus meet welke lengte voor jou geschikt is en tel daar ongeveer 10 cm bij op. In mijn geval is de lengte van 115 cm precies goed + 10 cm is 125cm band. Zelf heb ik nièt gekozen voor een verstelbare band, ik ‘verstel’ ‘m toch nooit. Wil je wel een verstelbare schouderband dan neem je ruim voldoende bandmateriaal, bijvoorbeeld 140 cm.

Werk de uiteinden van de band af door een paar keer op en neer te ‘zig-zaggen’ met de naaimachine. Helaas liep bij mij de naaimachine vast waardoor dit niet supernetjes is geworden maar eigenlijk maakt dat niet zoveel uit, dit komt toch aan de achterkant van de schouderband.

Vouw nu het uiteinde om de karabijnhaak en naai dit stevig vast. Vaak zie je bij schouderbanden een gestikt ‘kruis’ om het extra stevig te maken. Dit heb ik nu ook gedaan. Voeg eventueel de gesp toe (als je een verstelbare schouderband wil). Bevestig de andere karabijnhaak aan het andere uiteinde.

Et voilà: je zelfgemaakte schouderband is klaar!

3x schouderband tas

Schouderband of bag-strap

3 thoughts on “Schouderband tas”

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.