Nijntje sleutelhanger

By

Nijntje sleutelhanger haken

Mijn ‘handmade’ Nijntje sleutelhanger is weer een leuk tussendoor-haakproject. In Amsterdam waren deze sleutelhangers te koop en zoals heel vaak dacht ik direct: die kan ik zelf ook maken. Thuis ging ik op zoek naar een haakpatroon voor deze vrolijke sleutelhanger en kwam terecht op de website van Just Dutch waar helaas geen haakpatroon te vinden was maar wel genoeg op staat om inspiratie op te doen. Just Dutch heeft ook een webshop waar je gehaakte Nijntjes kunt bestellen in allerlei kleuren en formaten.

Zelf ontworpen haakpatroon Nijntje sleutelhanger

Er zijn genoeg afbeeldingen te vinden van Nijntje maar een haakpatroon ervan…..helaas niet. Na wat puzzelen en uitproberen is m’n derde sleutelhanger helemaal naar m’n zin. Nijntje 1 vind ik te klein en bij Nijntje 2 kloppen de verhoudingen niet helemaal. Zoals het spreekwoord het al zegt: driemaal is scheepsrecht.

Wat heb je nodig voor de sleutelhanger?

  • haaknaald 2,5 mm
  • restjes haakgaren (ik gebruik m’n favoriete haakgaren van Catania: 50 gram = 125 meter
  • opvulmateriaal (fiberfill)
  • sleutelhangerring
  • schaar + dikke naald

Gratis haakpatroon sleutelhanger

Download hier het zelf ontworpen gratis haakpatroon van Nijntje in PDF-formaat:

Nijntje sleutelhanger ‘poging 1’

Het patroon van de eerste poging voor de sleutelhanger is van ‘Bit of Color‘ waarbij het lijfje gehaakt is met de regenboogkleuren. Leuk patroon maar ik vond ‘m te klein.

De tweede sleutelhanger is zelf verzonnen / ontworpen. Toen deze klaar was vond ik de benen te dik en de oren te klein. De derde is helemaal naar m’n zin. Dit patroon kan je hierboven downloaden.

Heb je vragen of opmerkingen over dit patroon dan hoor of lees ik dat graag zodat het patroon eventueel aangepast kan worden.

Sleutelhanger kopen

Naast de gehaakte sleutelhangers zijn er ook allerlei andere sleutelhangers met Nijntje te koop:

Dit patroon is gratis voor eigen gebruik. Dit haakpatroon van Mandia.nl kopiëren, vertalen en/of publiceren op sites en groepen is NIET toegestaan, i.v.m. copyright. Een link plaatsen naar onze site / patroon is natuurlijk wel toegestaan.

2 thoughts on “Nijntje sleutelhanger”

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.