Mandala

By

Gehaakte mandala / haakwerk in cirkel

Toen ik lekker zat te bladeren in oude haakboekjes die ik van de moeder van een vriendin kreeg, kwam ik dit plaatje van de gehaakte mandala van hiernaast tegen. Ik kan niet terugvinden hoe oud het boekje is maar het was in ieder geval nog uit de guldens-tijd. Aan de overige foto’s te zien in het boekje schat ik dat het ergens tussen 1970 en 1980 is geweest.

Wederom ben ik met m’n restjes katoen aan de slag gegaan. De doorsnede van mijn mandala is 60 cm geworden.

Door meerdere kleuren te gebruiken en vaker te wisselen van kleur krijg je een heel ander effect dan het voorbeeld uit het boekje.

2 thoughts on “Mandala”

 1. Deze mandala is zo mooi, frisse kleuren. Door het model en uw kleur gebruik is het een echte eye catcher. Ook ik heb mijn katoen voor de dag gehaald en ben begonnen. Haken doe ik al heel lang en de meeste kleedjes gaan me goed af . En als ik het niet begrijp zoek ik het op op internet. Alleen ik loop vast op toer 7. De term 3 sa. afgeh. zevend. stk.. Zijn dit 3 zevendubbele stokjes los of zitten deze stokjes ook aan de boven kant samen? Dus zodat je op het laatste moment door 3 lussen op de naald gaat. Als ik dat doe dan krijg ik wel een hele grote lelijke eind steek.
  Kunt u mij daar mee helpen?

  Beantwoorden
 2. Beste C,
  Wat leuk dat je zo enthousiast bent over de mandala.
  Deze 3 zevendubbelestokjes zijn samengehaakt maar je werkt wel eerst de zevendubbelestokjes af zodat je per stokje nog 1 steek overhoudt op je haaknaald. Na deze 3 stokjes heb je dan 4 lusjes op je haaknaald staan welke je in één keer samen haakt.
  ‘Afgeh.’ is de afkorting van ‘afgehandeld’. Dus afgehandeld zevendubbelstokje.
  Ik hoop dat het zo duidelijk is uitgelegd? Zoniet, dan hoor/lees ik ’t graag.
  Ik zou het leuk vinden als je een foto stuurt als ie klaar is. Ben benieuwd naar jouw kleuren.
  Groetjes,
  Diana
  http://www.mandia.nl

  Beantwoorden

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.