Sjaals

By

Helemaal hip zijn de grote driehoek-sjaals. Samen met een vriendin ben ik vorige week op ‘jacht’ gegaan naar leuke stof en randjes. Gezellig! Uiteindelijk hebben we 5 verschillende stofjes gekocht van verschillende materialen en in bijpassende kleuren ook flosjes/kwastjes en franjes.

Hoe maak je zo’n sjaal?

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Knip een vierkant uit de stof van de gewenste afmeting. Meestal is de stofbreedte 140 cm waarmee je automatisch een diagonaal krijgt van ongeveer 2 meter. Vouw de stof diagonaal dubbel. Leg de franjes er tussen met de franjes naar de binnenkant. Goed afspelden en naai dit vast. Een klein stukje niet vastnaaien want je moet de stof nog naar de goede kant kunnen draaien. Wanneer je dit hebt gedaan kan je het laatste stukje ook dicht stikken en eventueel nog een keer de complete rand doorstikken. Ook is het mogelijk om eerst de hele sjaal te stikken en later de franjes eraan te zetten.

Van één sjaal was er zoveel stof over dat ik er ook nog een rokje van gemaakt heb. Heel makkelijk, twee ‘lappen’ aan elkaar genaaid en bovenin een tunnel met brede elastiek.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.