Geboortehaas haken

By

Geboortehaas haken

Geboortehaas haken namens iemand anders. Hoezo namens iemand anders? De geboortehaas heb ik afgemaakt (afgehaakt) voor iemand die hiermee gestart was maar het helaas niet heeft kunnen afmaken. Eén arm was klaar toen ik het pakketje kreeg. Deze arm moest ‘in tact’ blijven omdat dit emotionele waarde heeft voor degene die deze knuffel krijgt.

Het haakpakket van deze grappige geboortehaas is in meerdere kleuren te bestellen. De linkjes hiervan vind je onderaan deze pagina.

Inhoud van het haakpakket:

  • 1 bol Rico Teddy
  • 1 bol Sunkissed
  • restje garen
  • veiligheidsoogjes
  • vulling

Patroon geboortehaas haken

In het haakpakket zit een uitgebreide en duidelijke beschrijving. Je haakt ‘m met haaknaald 3.0 mm. Wat mij tegenviel was het haken met het garen Rico Teddy. Je ziet namelijk de steken niet die je hebt gehaakt vanwege de teddy-structuur van het garen. Het is dus een kwestie van gokken waar de voorgaande steek zat waar je in moet steken. In het begin vond ik dit heel lastig maar na een tijdje ging het best goed, mede door het gebruik van een steekmarkeerder (ik heb een stukje roze draad gebruikt als steekmarkeerder).

Daarnaast is het teddygaren niet sterk. Je trekt het makkelijk kapot. Alle onderdelen heb ik dan ook aan elkaar genaaid met het andere garen van Sunkissed.

Het grote voordeel van dit teddygaren is dat het echt superzacht aanvoelt en hiermee een hoog ‘knuffelgehalte’ heeft.

Geboortehaas is klaar!

De geboortehaas is klaar! Het armpje dat al af was heb ik een roze ‘armband’ gegeven zodat deze herkenbaar blijft. Je ziet wel verschil tussen de twee armpjes wat logisch is. Niet iedereen haakt even strak (of los).

Haakpakket geboortehaas bestellen

Zoals ik aangaf in de eerste alinea kan je dit haakpakket in verschillende kleuren bestellen. (De haas die ik heb gehaakt is de donkergrijze versie).

Nog meer gehaakte knuffels…..

De laatste tijd heb ik meerdere knuffels / amigurumi’s gehaakt. Het haken zelf vind ik hartstikke leuk maar het in elkaar naaien van de knuffels is niet mijn favoriete werkje. Dus nu is het weer tijd om met andere ‘creatieve projecten’ aan de slag te gaan.

1 thought on “Geboortehaas haken”

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.