Zebra haken

By

Zebra haken

Na de gehaakte herdershond ben ik deze keer een zebra gaan haken. Het is een kraamkado voor iemand met het thema ‘jungle’ voor de babykamer.

Haakpatroon zebra

Het haakpatroon is van Christel Krukkert en staat in het haakboek ‘Christels Knuffels’. Alle knuffels die in het boek staan hebben een eigen naam gekregen. Deze zebra heet: Sep de Zebra. Het patroon staat duidelijk beschreven. Het lijf van zebra is volgens het basispatroon gehaakt welke (bijna) van alle knuffels uit dit boek hetzelfde is. De rest staat apart beschreven.

Wat heb je nodig om deze zebra te haken?

  • 40 gram Catania haakgaren room wit (nr 105)
  • 70 gram Catania haakgaren zwart (nr 110)
  • 2 veiligheidsogen van 10mm in de kleur bruin
  • fiberfill
  • haaknaald 2,5mm
  • stopnaald

Aan de slag met Sep de Zebra…..

Na een aantal knuffels gehaakt te hebben was deze zebra makkelijk ’tellen’ vanwege zijn strepen. Dat was een meevaller. Het haken van alle onderdelen vind ik een leuke klus maar het in elkaar zetten van de knuffels is niet mijn favoriete bezigheid. Het vastnaaien blijft toch altijd een lastig dingetje. Alles moet heel goed vastgenaaid worden zodat straks de benen en armen niet binnen no time eraf liggen als de baby/peuter met de knuffel gaat spelen. De oogjes, daar hoef je niet bang voor te zijn, dit zijn speciale veiligheidsoogjes die aan de binnenkant met een schijfje goed vast zitten.

Opvullen

Knuffels worden meestal opgevuld met speciaal opvulmateriaal. Omdat ik nog een flinke voorraad fiberfill heb liggen heb ik de knuffel hiermee opgevuld en dat gaat ook prima. Je kan zelfs oud textiel gebruiken om op te vullen zoals oude shirtjes. Wanneer de knuffel gewassen moet worden dan is het wel beter om polyester opvulmateriaal te gebruiken.

Sep de zebra is klaar!

Uiteindelijk is de zebra precies geworden zoals ik had verwacht. Het is een grappige knuffel geworden. Samen met de Jules de giraf past hij perfect in de baby-jungle-kamer.

Pyjama voor Sep de zebra

Het was even afwachten wat het zou worden, een meisje of een jongen. Oftewel, wordt het een roze of een blauwe pyjama. Het is een meisje geworden. Samen met de roze tuinbroek voor de giraf is het nu een nóg leuker setje om cadeau te geven.

Het haken van deze pyjama was nog een flinke klus. Het lijkt zo gedaan maar dat viel tegen. De pyjama is gehaakt met stokjes. De kleur waar je niet mee haakt neem je wel telkens mee. Je legt deze draad op de voorgaande stokjes en haakt hier eveneens omheen. Dit geeft extra stevigheid.

Wat heb je nodig voor de pyjama?

  • 40 gram Catania haakgaren room wit (nr 105)
  • 40 gram (Catania) haakgaren roze of blauw
  • 4 kleine knoopjes

2 thoughts on “Zebra haken”

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.