Harmonica slinger

By

Harmonica slinger / feestslinger gehaakt

Deze gehaakte harmonica slinger kreeg ik doorgestuurd van een vriendin en dacht direct: die wil ik maken! Na wat speurwerk op het internet kwam ik terecht bij ‘haakwerkvanfransje‘. Zij verkoopt twee soorten haakpatronen van harmonicaslingers, een vierkante en ronde versie. Helaas had zij nog geen website of webshop om deze te bestellen, ze was hier nog volop mee bezig, dus nu ging het nog even via haar email. Berichtje sturen, geld overmaken en dan krijg je het uitgebreide duidelijke patroon via de email binnen. Ondertussen, nadat ik de slinger af had, zag ik dat de website van ‘haakwerkvanfransje‘ nu wel in de lucht is.

Wat heb je nodig voor deze harmonica slinger?

Toen ik aan de slinger begon dacht ik die maak ik ‘even’ van restjes katoen maar niets is minder waar. Er gaat best veel haakgaren inzitten. Ik heb m’n favoriete haakgaren Catania gebruikt. Een bolletje Catania weegt 50 gram (= 125 meter) en hieruit kan je precies 2 ‘bollen’ haken van de slinger. Roze en groen had ik nog liggen van Durable (cosy), deze heeft precies dezelfde dikte en eigenschappen als Catania.

De kleurencombinatie voor deze harmonica slinger is natuurlijk geheel naar eigen keuze. Ik heb ongeveer dezelfde kleuren gekozen als één van de gehaakte vlaggenlijntjes die ik eerder heb gehaakt:

slinger met naam

Lengte van de slinger

De lengte van de slinger bepaal je zelf. De slinger die ik heb gemaakt bestaat uit 9 ‘bolletjes’ en is 130 cm lang. Ieder bolletje is ongeveer 15 cm lang. Misschien ga ik ‘m later nog verlengen, of misschien maak ik er nog één in andere kleuren, maar voor nu vond ik het even genoeg.

Deze slinger heb ik ’tussen de bedrijven door’ gehaakt. Oftewel tussen andere projecten door. Meestal ben ik met meerdere creatieve projecten tegelijk bezig. Da’s leuk voor de afwisseling.

harmonicaslinger van mandia.nl

Voordelen van deze gehaakte feestslinger

Voordelen van deze gehaakte harmonicaslinger ten opzichte van een papieren slinger:

  • scheurt niet
  • mag gerust nat worden
  • uitwasbaar
  • blijft in vorm
  • kreukt niet
  • origineel / uniek

Nog meer patronen / ideeën voor gehaakte slingers

7 thoughts on “Harmonica slinger”

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.