Gehaakte vlaggenlijntjes

By

Gehaakte vlaggenlijntjes

Gehaakte vlaggenlijntjes zijn er in allerlei varianten. Ga maar eens kijken op google. Er zijn zoveel soorten en varianten dat het lastig was om te kiezen welke ik zou gaan maken. Uiteindelijk heb ik twee verschillende vlaggenlijntjes gemaakt. Eén van restjes katoen in allerlei kleuren blauw en de andere vlaggenlijn in één kleur roze.

Roze vlaggenlijn met letters

Het patroon van de effe roze vlaggenlijn is gehaakt met stokjes. Dit gaat supersnel. Je begint met 1 stokje en in iedere volgende toer meerder je 2 stokjes. Totaal heb ik 9 losse vlaggetjes gehaakt uit één bolletje katoen. Daarna met wit aan elkaar gemaakt. Eerst 60 lossen haken, daarna het eerste vlaggetje met ‘vasten’ eraan haken. Tussendoor 4 lossen om een beetje afstand te krijgen tussen de vlaggetjes en daarna het volgende vlaggetje vasthaken. Eindig weer met 60 losse. Keer en haak de volgende toer vasten zodat het een stevig lijntje wordt.

De letters kan je uitknippen uit vilt en erop lijmen. De letters zelf zou je ook kunnen haken en er later opnaaien. Persoonlijk vind ik vilt mooier maar smaken verschillen natuurlijk.

Blauwe vlaggenlijn

De blauwe vlaggenlijn is gehaakt van vasten en heeft een iets andere vorm. Dit patroon heb ik van ‘opmaatgehaakt‘ en is gehaakt met vasten.

De vlaggenlijntjes kan je zo lang maken als je zelf wilt. Ook de grootte van de ruimtes tussen de vlaggetjes doe je naar eigen inzicht. Genoeg te variëren!

Afwerking

De blauwe vlaggenlijn heb afgewerkt met een wit randje (ook vasten) en letters met vilt erop geplakt.

Nadat ik 5 lampionnen gehaakt heb was dit weer een heel ander ‘haakproject’ maar ook zeker weer grappig om te doen.

Ga jij ook zo’n vlaggenlijn haken? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto mailt met jouw vlaggenlijn.

Succes !

Update:

Sinds bovenstaande vlaggenlijntjes haak ik regelmatig nieuwe welke ik hieronder steeds zal toevoegen. Zoals je ziet kan je eindeloos variëren: meerdere kleuren, wel of geen randje om de vlaggetjes en ook andere formaten. De terra-vlaggetjes zijn een stuk groter dan de pastelkleurige. De okerkleurige vlaggetjes zijn met grof haakgaren gemaakt en hebben geen witte rand.

Tegenwoordig zijn er ook complete haakpakketten te koop zodat je alles compleet hebt en direct aan de slag kunt gaan met een vlaggenlijn haken.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.