Gehaakte vlaggenlijntjes

By

Gehaakte vlaggenlijntjes

Gehaakte vlaggenlijntjes zijn er in allerlei varianten. Ga maar eens kijken op google. Er zijn zoveel soorten en varianten dat het lastig was om te kiezen welke ik zou gaan maken. Uiteindelijk heb ik twee verschillende vlaggenlijntjes gemaakt. Eén van restjes katoen in allerlei kleuren blauw en de andere vlaggenlijn in één kleur roze.

Roze vlaggenlijn met letters

Het patroon van de effe roze vlaggenlijn is gehaakt met stokjes. Dit gaat supersnel. Je begint met 1 stokje en in iedere volgende toer meerder je 2 stokjes. Totaal heb ik 9 losse vlaggetjes gehaakt uit één bolletje katoen. Daarna met wit aan elkaar gemaakt. Eerst 60 lossen haken, daarna het eerste vlaggetje met ‘vasten’ eraan haken. Tussendoor 4 lossen om een beetje afstand te krijgen tussen de vlaggetjes en daarna het volgende vlaggetje vasthaken. Eindig weer met 60 losse. Keer en haak de volgende toer vasten zodat het een stevig lijntje wordt.

De letters kan je uitknippen uit vilt en erop lijmen. De letters zelf zou je ook kunnen haken en er later opnaaien. Persoonlijk vind ik vilt mooier maar smaken verschillen natuurlijk.

Blauwe vlaggenlijn

De blauwe vlaggenlijn is gehaakt van vasten en heeft een iets andere vorm. Dit patroon heb ik van ‘opmaatgehaakt‘ en is gehaakt met vasten.

De vlaggenlijntjes kan je zo lang maken als je zelf wilt. Ook de grootte van de ruimtes tussen de vlaggetjes doe je naar eigen inzicht. Genoeg te variëren!

Afwerking

Hoe ik de blauwe vlaggenlijn ga afwerken en welke letters erop komen weet ik nog niet. Even afwachten totdat er iemand in m’n omgeving een zoontje krijgt….

Nadat ik 5 lampionnen gehaakt heb was dit weer een heel ander ‘haakproject’ maar ook zeker weer grappig om te doen.

Ga jij ook zo’n vlaggenlijn haken? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto mailt met jouw vlaggenlijn.

Succes !

Laat een reactie achter