Lampion met LED lamp

By

Zoals beloofd in m’n vorige blogbericht heb ik nóg een lampion met LED lamp gehaakt. Het haakpatroon wat ik deze keer heb gebruikt is van ByClaire.

Ook dit patroon heb ik weer een beetje aangepast zodat de lampion iets soepeler valt.

Wat heb je nodig voor deze lampion met LED lamp ?

 • metalen ring met een diameter van 15 cm
 • haaknaald nr. 3
 • meerdere kleuren haakkatoen waarbij 50 gram = 125 meter
 • LED theelichtje
 • kralen naar keuze of andere versiersels

Lampion nummer 3

Met bovenstaande benodigdheden heb ik lampion nummer 3 gehaakt. Lampion nummer 1 en 2 vind je terug in m’n vorige blogbericht.

Het haakpatroon

Het patroon heb ik zoals eerder gezegd van ByClaire maar ik heb het wel aangepast. Het haakpatroon is nu als volgt:

 • Haak 135 vaste om de ring (15 x 9).
 • Toer 1: haak in iedere vaste een vaste.
 • Toer 2: *haak 1 vaste, 3 lossen, sla 3 steken over en haak in de 4de steek 1 stokje, haak weer 3 lossen en haak in dezelfde steek nog een stokje, haak nu weer 3 lossen en sla 3 steken over en haak in de 4e steek een vaste*. Herhaal * * de toer rond. Per groepje heb je dus 9 steken van de vorige toer gebruikt en er zijn telkens 2 vasten naast elkaar. Eindig de laatste steek met een halve vaste in de eerste steek van de toer. Totaal heb je nu 45 kleine boogjes.
 • Toer 3: haak 3 lossen, *haak in de boog, op de 3 lossen tussen de 2 stokjes van de vorige toer: 3 dubbele stokjes, 2 lossen, 3 dubbele stokjes*. Herhaal * * de toer rond. Eindig de laatste steek met een halve vaste in de eerste steek van de toer. Totaal heb je nu 15 ‘waaiers’ van stokjes. Wissel van kleur.
 • Toer 4: *haak 3 lossen, 1 stokje in de lus tussen de stokjes van de vorige toer, haak 3 lossen en haak nog een stokje in hetzelfde lusje van de vorige toer, haak 3 lossen en haak 1 vaste tussen de 2 waaiers van de vorige toer*. Herhaal * * de toer rond.
 • Toer 5 t/m 19: herhaal toer 3 en 4

Het theelichthoudertje heb ik weer op dezelfde manier gemaakt als bij lampion nummer 1 en 2. Wel heb ik ‘m weer op een andere manier bevestigd aan de lampion. Eerst heb ik zoals bij de 2e lampion het theelichthoudertje gehaakt. Daarna heb ik deze op 4 punten bevestigd aan de lampion met een naald en draad.

De versiersels kan je weer maken naar eigen inzicht.

Ga je deze lampion met LED lamp ook haken? Dan zou ik het leuk vinden als je mij een foto stuurt.

Succes !

Lampion nummer 4 en 5

De 4e en 5e lampion zijn hetzelfde als de 3e. De 5e lampion is met een vierkante ‘ring’ maar dat zie je nauwelijks.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.