Gehaakte teckel

By

Gehaakte teckel (mini-teckel)

Deze grappige gehaakte teckel, zeg gerust mini-teckel, is een leuk klein ’tussen-door-projectje’. Zoals bijna met alles kwam ik deze ook weer tegen op internet. Via ‘opmaatgehaakt‘ kwam ik bij het originele patroon van ‘mingle-mangle-crochet‘ terecht.

Wat heb je nodig voor deze gehaakte teckel?

  • haakgaren, ik heb catania garen gebruikt (50 gram = 125 meter)
  • haaknaald 3 mm
  • 2 opnaai-oogjes / wiebeloogjes
  • naald en draad om de oogjes erop te naaien
  • fiberfill (of ander opvulmateriaal)
  • schaar

Het haakpatroon voor de mini-teckel

Het haakpatroon vind je via de linkjes hierboven. Ieder ‘onderdeel’ wordt begonnen met 2 lossen. Deze heb ik vervangen door de magische ring. Deze kan je na het haken van de 6 vasten lekker strak aantrekken en sluit daardoor mooier aan (vind ik).

De steekmarkeerder heb ik vervangen door een los draadje in een andere kleur (zie foto). Na iedere toer leg ik deze ertussen zodat ik precies weet wanneer ik rond ben.

Zoals je op de foto’s ziet van bovenstaande websites kan je de mini-teckel in allerlei kleuren haken. Zelf heb ik ‘m helemaal in het bruin gehaakt met een zwarte neus.

Nadat alle onderdelen gehaakt en opgevuld zijn naai je met naald en draad alles aan elkaar vast. Ik vond het nog best lastig om te bepalen waar precies alle onderdelen vastgezet moesten worden dus heb de foto’s van ‘opmaatgemaakt’ goed bekeken om alles op de goeie plek te krijgen.

De gehaakte teckel is klaar!

Nu alles is vastgenaaid is de gehaakte teckel klaar. Ik heb een lusje gemaakt aan het hoofd en een ring bevestigd zodat je de mini-teckel kan gebruiken als sleutelhanger.

Sleutelhangers

Van deze mini-teckel heb ik dus (weer) een sleutelhanger gemaakt. Meerdere sleutelhangers die ik eerder heb gehaakt vind je hier:

Amigurumi

Knuffels die gehaakt worden noemt men ook wel Amigurumi’s. Amigurumi is een Japans woord voor gehaakte of gebreide poppetjes of speelgoed.

Nog meer teckels….

3 thoughts on “Gehaakte teckel”

  1. Ik vind hem geweldig!!! En ben inmiddels de trotse eigenaar van dit prachtige mini teckeltje. Krijg er iedere dag een glimlach van op mijn gezicht als ik ernaar kijk. 🙏

    Beantwoorden

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.