Sleutelhanger mini-slipper

By

Dit grappige slippertje kwam ik ook weer tegen tijdens het surfen op internet. Ik heb er een sleutelhanger van gemaakt. Die heb je nooit genoeg.

Patroon / beschrijving:

De eerste toer:

Begin in de 3e losse vanaf de haaknaald met het haken van een half stokje. Haak daarna nog 6 halve stokjes tot de op één na laatste steek van de ketting en maak in die laatste steek 5 halve stokjes. Draai hierbij een beetje met de bocht mee en haak via de andere kant weer terug met 6 halve stokjes. Vervolgens haak je 4 halve stokjes in de laatste steek en de sluit je de toer met een halve vaste in de beginsteek van deze toer. Totaal heb je nu 22 steken.

De tweede toer:

Haak 1 losse en vervolgens 7 halve stokjes. Daarna ga je in de eerstvolgende 5 steken steeds 2 halve stokjes in één steek haken, hierbij ga je de bocht weer om en via de andere kant terug met het haken van 7 halve stokjes. De laatste 4 steken haak je weer 2 halve stokjes in iedere steek en sluit de toer met een halve vaste in de eerste sosse van deze toer. Totaal heb je nu als het goed is 32 steken.

De derde toer:

Haak 1 losse, en haak in de volgende 7 steken vasten. Vervolgens haak je *2 vasten in één steek en 1 vaste in de volgende steek*. Van * tot * nog 4 keer herhalen en wederom ga je de bocht om. Haak terug met 7 7asten en dan wederom *2 vasten in één steek en 1 vaste in de volgende steek*. Van * tot * nog 3 keer herhalen. Sluit nu de toer door middel van een halve vaste in de eerste losse van deze toer. Totaal heb je nu 42 steken. Hecht het haakwerkje af en werk alle losse draden weg. 

Je hebt nu één zooltje af. Maak vervolgens nog precies hetzelfde zooltje en haak deze twee zooltjes met een andere kleur aan elkaar vast met vasten. Door het zooltje dubbel te maken, wordt het slippertje steviger en blijft hij mooi in vorm!

De teenstrap:

Maak een ketting van 16 lossen. Haak een vaste in de 2e losse vanaf de haaknaald en haak vervolgens nog 7 vasten in de ketting. Je bent nu ongeveer op de helft van de ketting. Maak nu 5 lossen en haak hierop 4 vasten terug en begin in de 2e losse vanaf de haaknaald (dit is het teenstukje), vervolgens ga je weer verder met vasten haken in de eerstvolgende steek van de oorspronkelijke ketting en haak deze uit met vasten (nog 8 steken). Hecht af en laat een lang stuk draad hangen voor het vastnaaien van de strap op het zooltje. Je merkt nu dat het teenstukje iets voorbij het midden valt, dat hoort zo.

Naai naar eigen inzicht de strap vast aan beide zijkanten van het zooltje en naai het teenstukje vast op de zool. Naai er een knoopje of kraaltje op ter versiering. Maak de aanbuigringetjes vast aan het slippertje en hang het aan een sleutelhanger.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.