Gebreide theemuts

By

Gebreide theemuts met gehaakte onderzetter DIY

Een gebreide theemuts, dat klinkt ‘mutserig’ zou je denken, maar deze theemuts vind ik zelf toch wel erg leuk. Ik kwam op het idee door de kaft van een breiboek, hier stond zo’n leuke theemuts op, ik dacht die wil ik ook maken. Dus ik heb direct het breiboek besteld waar het breipatroon van deze theemuts in staat.

Wat heb je nodig voor deze leuke theemuts?

  • 2 bollen van 100 gram in 2 kleuren (100 gram = 240 meter), zelf heb ik zoals heel vaak weer het acryl van de Wibra gebruikt (Saskia)
  • breinaalden nr 5 (en als je erg los breit dan nr 4 gebruiken)
  • pomponmaker
  • schaar
  • naald

Uitleg gebreide theemuts

Het patroon van de gebreide theemuts komt uit het breiboek ‘De Kunst van het breien’ van Jane Brocket (zie hieronder). Er staan breipatronen in voor deze theemuts in 5 verschillende formaten zodat er altijd wel een maatje bij zit voor jouw theepot. Mijn theepot (van de Xenos) heeft een omtrek van 48 cm, het maatje ‘groot’ was voor mij dan ook precies goed. Vanzelfsprekend mag het patroon niet gedeeld worden op deze site maar ik vind het echt de moeite waard om het boek te kopen, er staan nog zoveel meer leuke dingen in. Op dit moment ben ik alweer aan een ander leuk patroon begonnen uit dit boek voor een kussen.

Afwerking theemuts

Je kan de theemuts versieren zoals jij zelf zou willen. Zelf heb ik 2 pompons bovenop de theemuts genaaid. De pompons heb ik gemaakt met de pomponmaker van Prym (zie hieronder).

Onderzetter voor de gebreide theemuts

De gehaakte onderzetter voor de gebreide theemuts zat niet bij het originele patroon uit het boek maar ik vond het wel leuk (en ook handig) om er een bijpassende onderzetter bij te maken. Het haakpatroon is van ‘haakmaarraak‘ maar ik heb ‘m wat groter gehaakt zodat ie precies past onder m’n theepot. De onderzetter heb ik 2x gemaakt en daarna met de kreeftsteek aan elkaar gehaakt.

Nog meer onderzetters….

In het verleden heb ik al heel veel onderzetters gemaakt maar deze blijft toch wel m’n favoriet: ‘gehaakte onderzetter van mandia.nl

afbeelding van theemuts van mandia.nl

Breiboek en pomponmaker

3 thoughts on “Gebreide theemuts”

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.