Kerstengel van kraaltjes

By

Kerstengel van kraaltjes DIY

Maak je eigen originele kerstengel van kraaltjes. Kies je eigen kleuren en formaat. De kerstengeltjes had ik al een paar keer gezien op internet. Er zijn meerdere manieren om zo’n leuk engeltje te maken maar ik heb de instructie van Kralen.com gevolgd. Hier wordt alles duidelijk uitgelegd en bij iedere stap staat een foto. Hoe fijn is dat?

Wat heb je nodig om zo’n leuke kerstengel van kraaltjes te maken?

  • kleine kraaltjes naar keuze
  • één grotere kraal
  • dun ijzerdraad
  • kniptangetje

Uitleg kerstengel van kraaltjes DIY:

Volg de bovenstaande instructie van Kralen.com. Wel heb ik nog een paar tips:

Zorg er voor dat je dun ijzerdraad hebt. De eerste engel ben ik gestart met veel te dik ijzerdraad, dit ging prima zolang je maar 1x met het ijzerdraad door het kraaltje gaat maar zodra de 2e draad er doorheen moet…….dit werd frotten (zie 1e foto)! Dus…. gebruik dun ijzerdraad (zie onderaan deze blog het ijzerdraad dat ik heb gebruikt) .

Voor je begint met het rijgen van de kraaltjes vouw je het ijzerdraad dubbel en draai je bovenin een lusje (zie 2e foto). Dit is handig om straks het engeltje aan op te hangen. (Ik dacht dat een ringetje handiger zou zijn maar dat is het dus niet.) Rijg daarna pas het eerste kleine kraaltje aan één van de ijzerdraadjes en daarna allebei de ijzerdraadjes door de grote kraal (dit is het hoofdje).

Kleine kraaltjes

Kleine kraaltjes worden ook wel rocailles genoemd. Je hebt ze in allerlei kleuren en verschillende formaten zoals je ziet op onderstaande foto (engeltjes zijn 3, 4 en 5 cm lang).

3 engeltjes van kraaltjes in verschillende formaten van mandia.nl

De engeltjes kan je in de kerstboom hangen maar er zijn ook mensen die oorbellen hebben gemaakt van het kleinste formaat engeltjes. Leuk voor de kerstdagen.

IJzerdraad

Onderstaand ijzerdraad heb ik gebruikt voor de kerstengeltjes, dit is verkrijgbaar in zowel zilver- als goudkleur:

Tangetjes

Sieradentangetjes komen altijd weer van pas. Zelf heb ik ruim 15 jaar geleden een set aangeschaft en deze gebruik ik nog steeds regelmatig. Handig om te hebben is een setje met minimaal een kniptang, een platbektang en een rondbektang.

Kraaltjes

Kraaltjes / rocailles zijn in heel veel winkels te koop. Wil je meerdere kleuren? Dan is dit een mooie set:

Nog meer kerstversiering….

Afgelopen jaren heb ik al heel veel kerstversiering gemaakt. Wanneer je op onderstaande link klikt zie je alle kerst- (en paas-)’projecten’.

kerstversiering van Mandia

3 thoughts on “Kerstengel van kraaltjes”

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.