Kerstboom van kerstballen

By

Kerstboom van oude kerstballen DIY

Maak zelf een kerstboom van kerstballen, wat een leuk idee is dat! Complimenten voor degene die dit heeft verzonnen. Zeker omdat hier ‘circulair’ wordt gewerkt met oude kerstballen welke anders in de vuilnisbak zouden belanden. Bij mij kwam dit idee op m’n pad via Juul. Zij vroeg aan iedereen om oude kerstballen te bewaren want daar kon zij wel iets mee. Dus al m’n oude kerstballen heb ik aan haar gegeven maar toen ik zag wat ze ermee deed dacht ik ….. dat wil ik ook! Maar gegeven is gegeven dus ik ben naar de kringloopwinkel gegaan om ‘nieuwe’ oude kerstballen te scoren.

Wat heb je nodig voor deze kerstboom van kerstballen?

  • heel veel oude kerstballen in allerlei formaten in de kleuren die jij mooi vindt
  • eventueel andere oude kerstfiguren (als jij dat leuk vindt…)
  • een oude kegel (piramide maar dan rond), maakt niet uit van welk materiaal
  • lijmpistool
  • tape

Workshop Kerstboom van oude kerstballen

Je start met het wegknippen van eventuele lampjes uit de (oude) kegel. Daarna tape je de kegel rondom in. Dit is niet verplicht maar het werkt wel fijner met het lijmen. De lijm hecht dan beter. Daarna begin je onderaan de kegel met het vastplakken van de kerstballen met het lijmpistool. Begin met de grootste ballen en eindig bovenin met de kleinere ballen. Probeer de ballen zo strak mogelijk tegen elkaar te plakken en zorg ervoor dat de tuitjes van de kerstballen zo min mogelijk in het zicht zijn.

Heb je de boom helemaal beplakt met ballen tot bovenaan toe? Dan is het nu tijd om gaatjes op te vullen met kleine kerstballetjes. Dit ook weer geheel naar eigen keuze en inzicht, wanneer je vindt dat het goed is dan is het ook goed. Op deze manier kan iedereen z’n eigen unieke kerstboom maken.

De kerstboom is klaar!

Na ongeveer 3 uurtjes is de kerstboom klaar. Het is een ontspannend en een heel leuk werkje. Ik ga er in de toekomst zeker nog meer maken. M’n oude kerstballen gooi ik niet meer weg :-).

Juul, dankjewel voor deze superleuke creatieve workshop!!

kerstboom van oude kerstballen

Heel veel kerstbomen van oude kerstballen…

Juul heeft al heel veel kerstbomen gemaakt van oude kerstballen en meerdere mensen met zo’n prachtig exemplaar blij gemaakt. Hieronder zie je een paar creaties van haar, zijn ze niet geweldig?

Lijmpistool

Er zijn ontzettend veel soorten en maten lijmpistolen te koop. Zelf heb ik een goedkope en deze werkt ook prima. Hij komt altijd wel weer van pas voor één of andere creatieve klus.

Kerstboom van kerstballen kopen

Geen zin of geen tijd om zelf zo’n boom te maken? Of misschien heb je geen oude kerstballen? Geen probleem de kerstboom van kerstballen is ook te koop. Onder andere deze, ook al is deze wel van een iets groter formaat :-):

5 thoughts on “Kerstboom van kerstballen”

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.