Plantjes haken

By

Plantjes haken DIY

Hebben plantjes bij jou ook geen lang leven? Bij mij in ieder geval niet. Op de één of andere manier redden ze het bij mij gewoon niet. Ik geef ze keurig water en soms zelfs plantenvoeding maar toch gaat het vaak mis. De oplossing: ……… zelf plantjes haken :-).

Haakpatronen plantjes

Als je zoekt op internet naar ‘plantjes haken’ of ‘gehaakte plantjes’ dan komen er heel veel naar voren. De twee leukste haakpatroontjes heb ik eruit gepikt en gehaakt.

Sliertenplantje

De eerste is een sliertenplantje. Het haakpatroon is van het Annemarie Arts. Dit haakpatroon kan je gratis downloaden bij het Wolplein. Voor dit plantje haak je ongeveer 30 losse slierten. De potgrond haak je ook. Zelf heb ik nadat het bovenste gedeelte van de potgrond klaar was alle sliertjes vastgeknoopt. Daarna heb ik de onderkant pas gehaakt van de potgrond en natuurlijk ook opgevuld met fiberfill.

Pannenkoekenplantje (pilea)

Het tweede plantje is de pannenkoekenplant. Dit patroon is van Liza Veenendaal van CraftKitchen. Deze wordt op een hele andere manier gehaakt en afgewerkt. De blaadjes haak je direct vast aan ijzerdraad. Deze maak je vast aan elkaar (voor de stevigheid heb ik ze door een kraal gedaan maar het kan ook zonder kraal). Steek het bosje met blaadjes in echte potgrond. Bij mij gingen de gehaakte blaadjes een beetje omkrullen. Door er wat lijm op te smeren en plat te drukken is dit euvel weer verholpen.

Wat heb je nodig om deze plantjes te haken?

Zoals vele haakprojecten van Mandia.nl is dit weer een mooi haakwerkje om je restjes op te maken. Daarnaast wat ijzerdraad, bloempotjes en potgrond. De gehaakte potgrond van het sliertenplantje kan je opvullen met fiberfill maar dit kan ook met restjes stof of watjes.

3 thoughts on “Plantjes haken”

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.