Pianokruk met bijpassend kussen

By

Pianokruk met bijpassend kussen

Al eerder hebben we een pianokruk opgeknapt maar deze keer maken we van een gewoon krukje een pianokruk met bijpassend kussen.

Het is fijn en handig als een pianokruk verstelbaar is in hoogte zodat je armen tijdens het pianospelen de juiste positie hebben. Via marktplaats hebben we een houten krukje gevonden welk verstelbaar is in hoogte.

Wat heb je nodig voor dit pianokrukje met bijpassend kussen?

  • een krukje in hoogte verstelbaar
  • leuke stevige stof (geen stretch)
  • dikke fiberfill of schuimrubber
  • stoffeernagels
  • verf
  • rits (voor het kussen)
  • binnenkussen
  • gereedschap en naaimachine

Stappenplan pianokrukje

Maak eerst het krukje vetvrij en verf het daarna in jouw gewenste kleur. Dit krukje komt bij een witte piano te staan dus leek wit voor ons de beste optie.

Knip van de fiberfill 2x een cirkel uit welke precies hetzelfde formaat hebben als het krukje. Plak deze fiberfill met lijm vast op het krukje zodat dit niet gaat schuiven tijdens het bevestigen van de nagels.

Timmer de nagels één voor één in de rand van het krukje. Vouw hierbij de stof om zodat dit netjes wordt weggewerkt en tevens extra sterk wordt omdat het dubbel is.

Uitgebreide uitleg vind je in een de andere blog van Mandia: Pianokruk opknappen.

Omdat we best veel stof over hadden konden we ook nog een bijpassend kussen maken. Hoe je dit doet lees je in deze blog van ByManouk.

En klaar is je pianokrukje met bijpassend kussen

Het lijkt een hele klus maar dat valt reuze mee. Soms is het zo eenvoudig om een leuk origineel item te maken.

Pianokruk kopen

Pianokrukken zijn er in alle maten en soorten verkrijgbaar maar ze zijn niet goedkoop. Daarom vinden wij het extra leuk dat bovenstaand krukje voor weinig geld (mét bijpassend kussen voor in de bank) tóch iets origineels toevoegt aan je interieur.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.