Vest haken (2)

By

Nog een vest haken ……

Het gehaakte vest uit m’n vorige blogbericht was zo’n leuk eenvoudig haakpatroon dat ik dacht: ik ga nog zo’n vest haken!

Het haakpatroon van het vest

Ik heb hetzelfde haakpatroon gebruikt als vorige keer van Cuddlycool **. Deze keer heb ik haakgaren van de Wibra gebruikt van het merk Saskia. Dit acrylgaren is nóg fijner dan het garen van de Zeeman. Verder is het precies even dik, even duur (lees ‘goedkoop’) en even lang. Dus ga je ook dit vest haken? Dan raad ik toch eerder het haakgaren van de Wibra aan. Ze hebben heel veel verschillende kleuren dus keuze genoeg.

** helaas bestaat de website van Cuddlycool niet meer

Aanpassing haakpatrook

Ik heb bij dit vest dezelfde aanpassingen gedaan als bij het witte vest uit m’n vorige blogbericht. Wel heb ik bij dit vest aan de mouwen een paar toeren met vasten gehaakt en de mouwen iets korter gehouden. Daarnaast heb ik iets meer toeren gehaakt voor de rand / kraag waardoor het voorpand ietsje breder wordt.

Wassen van het vest

Het witte vest wat ik eerder heb gehaakt heb ik ondertussen al vaak gedragen en ook al vaak gewassen. Het garen is acryl en volgens het etiket van de zeeman en wibra kán het ook gewoon in de wasmachine. Voor de zekerheid was ik het wel met een wolprogramma en ook maar op 20 graden.

Een soortgelijk vest haken?

Mocht je op zoek zijn naar een soortgelijk vest maar dan toch net iets anders? Op de website van Cuddlycool staan nog meer haakpatronen van vesten. Misschien dat ik zelf nog een keer het vest ga haken met ‘vasten’ in plaats van ‘stokjes’.

En nu?

Na het haken van meerdere pannenlappen en onderzetters en het haken van twee vesten wordt het nu weer tijd voor iets nieuws. Ik heb nog geen idee wat….dus kom jij iets tegen waarvan je denkt: dit is leuk!…..stuur het gerust door. Graag zelfs.

5 thoughts on “Vest haken (2)”

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.