Riem pimpen

By

Riem pimpen DIY

Een riem pimpen: deze keer is m’n creatie ‘uit nood’ ontstaan. Helemaal blij was ik met m’n nieuwe spijkerbroek van Geisha waarvan ik vooral de ceintuur ontzettend leuk vond. Deze stond weer erg leuk bij het gekleurde vestje van Geisha wat ik erbij had gekocht. Toen ik voor het eerst de jeans aan had frommelde de ceintuur direct op waardoor het leuke printje van de ceintuur totaal niet meer zichtbaar was. Plat drukken, omvouwen en strijken mocht niet baten. Wat ontzettend jammer vond ik dit. Maar al snel vond ik de oplossing: het mooie stofje van de ceintuur om een oude riem wikkelen. Het nieuwe idee was geboren:

Pimp je oude riem met een vrolijk stofje tot een unieke nieuwe riem!

Wat heb je nodig voor het pimpen van een riem?

Riem pimpen met leuk stofje en oude riem

Hoe ga je te werk?

Leg je oude riem op de stof. Neem wel een flexibele stof welke een beetje meebuigt met je riem als je ‘m om doet. Zelf heb ik de ceintuur helemaal losgetornd en opengevouwen maar wanneer je een nieuw stofje gebruikt kan je deze stap overslaan.

Wikkel de stof om de riem en knip de stof af, met 1 cm extra, rondom de riem. Deze cm is de zoom en vouw je later om. Zorg dat je bij de gesp voldoende stof overhoudt.

Smeer de goede kant van je riem in met sterke lijm (ik heb hasulith-lijm gebruikt) en duw deze goed vast midden op de stof. Plak daarna eerst één kant van de stof vast aan de achterkant van de riem. Vouw nu de stof aan het uiteinde netjes naar binnen en plak deze ook vast aan de riem. Als laatste vouw je een klein randje om van de andere kant van de stof en plak dit over de vorige flap vast aan de achterkant van de riem. Zet alles goed vast met bijvoorbeeld wasknijpers en laat dit drogen.

Bij de gesp is het een beetje puzzelen. Probeer deze uit te knippen en vouwen en plakken zonder dat er rafelrandjes van de stof zichtbaar zijn. Als je deze goed wegwerkt en vastplakt kunnen ze niet meer uitrafelen. De pin van de gesp duw je door de stof heen (of knip eerst een heel klein gaatje). Ook de stof rondom de pin goed vastplakken. Als laatste prik je met het puntje van de schaar gaatjes door de stof waar de gaatjes van de riem zitten. (Ik heb alleen het gaatje doorgeprikt welke ik altijd gebruik.)

Resultaat van riem pimpen

Ik ben blij met het resultaat. Hopelijk blijft de stof goed zitten. Hij frommelt nu in ieder geval niet meer op als ik ‘m aan heb en het leuke printje van de stof is nu goed zichtbaar.

2 thoughts on “Riem pimpen”

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.