Gehaakt kuikentje

By

Gehaakt kuikentje voor Pasen

De paasdagen staan weer voor de deur dus op zoek naar een klein haakproject gericht op Pasen. Als snel vond ik dit lief gehaakt kuikentje.

Wat heb je nodig voor dit gehaakt kuikentje?

  • haakgaren, ik heb Catania gebruikt
  • haaknaald 3.0 mm
  • vulling: fiberfill of watten of ander opvulsel
  • eventueel 2 zwarte kraaltjes
  • schaar
  • naald

Haakpatroon kuikentje

Het haakpatroon van dit kuikentje heb ik van ‘GrietjeKarwietje’. Zij noemt dit kuikentje ‘Bertje het Kuiken’. Waarom Bertje? Geen idee….maar wel grappig. De link voor het gratis haakpatroon van ‘Bertje’ vind je hier.

Ik heb ‘Bertje’ gehaakt met knalgeel haakgaren van Catania. Catania haakgaren van het merk Schachenmayr blijft toch wel mijn favoriete haakgaren. Het is niet stroef tijdens het haken en heeft een mooie glans. Mijn ervaring met ander (vaak goedkoop) haakgaren is dan ook niet best, ik vind het bijna altijd veel te stroef en vaak is het minder sterk. Van Catania zijn boxen te koop met allerlei kleuren garen, meestal met kleine bolletjes van 20 gram. Dit is een mooi ‘starterspakket’ om Catania eens uit te proberen.

Ondertussen heb ik 2 bakken vol met restjes van hoofdzakelijk Catania (en ook nieuwe bollen) dus had nog restjes rood en oranje voor de snavel, pootjes en hanenkam. Voor de oogjes kan je zwarte kraaltjes kiezen maar ik heb gewoon zwart haakgaren gebruikt.

Pasen

Tegenwoordig zijn er voor Pasen bijna net zoveel DIY-projecten te vinden als voor Kerst. Zelf ben ik niet zo van het versieren met Pasen maar dit gehaakt kuikentje samen met de gehaakte paaseitjes en de gehaakte eierwarmers vind ik wel gezellig.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.