Visnetlamp haken

By

Visnetlamp haken

Al een jaar ben ik van plan om een visnetlamp te gaan haken. Ik zag ‘m bij VT wonen op TV. De visnetlampen, oftewel de ‘fishermanslamps’, werden gemaakt door Elpelut. Zij verkopen ze in allerlei kleuren en maten. Maar hoe leuk is het om zo’n visnetlamp zelf te haken? Na een beetje rondspeuren op internet had ik een idee in m’n hoofd.

Haakpatroon visnetlamp

Het haakpatroon voor de visnetlamp heb ik zelf verzonnen en uitgeschreven voor degene die het willen gebruiken. Het is een vrij eenvoudig haakpatroon dus ook voor een beginnende haker of haakster goed te doen.

Wat heb je nodig om een visnetlamp te haken?

Pastel Lila

Het is mooi om een beetje en grof garen te gebruiken. Ik heb gekozen voor Durable Double four in de kleur ‘pastel lila’. Dit garen is gemaakt van 100% katoen en een beetje mattig.

Metalen ringen

Voor mijn patroon heb ik onderstaande ringen gebruikt maar je kan natuurlijk zelf ook variëren met de formaten van de metalen ringen en de soort steken én het aantal toeren per ‘vlak’.

 • haakgaren (niet te dun), (100 gram = 150 meter is voor dit patroon geschikt) 6 bollen van 100 gram (zonder slierten 5 bollen)
 • haaknaald nummer 4,5 of 5
 • metalen ringen met de volgende diameter:
  • 1 x 40 cm
  • 2 x 30 cm
  • 1 x 25 cm
  • 2 x 20 cm
  • 2 x 15 cm
 • eventueel (kerst-)verlichting op batterijen

De visnetlamp is 145cm lang exclusief franjes en met franjes ongeveer 165 cm.

Download hier het gratis haakpatroon voor de visnetlamp:

Heb je vragen of opmerkingen over het haakpatroon stuur dan onderaan deze pagina een bericht. Ik heb tot op heden de visnetlamp nog maar één keer gehaakt dus het zou kunnen dat ik in het haakpatroon een foutje heb gemaakt. Ook dat zou ik graag van je horen / lezen zodat ik het kan aanpassen.

(Dit patroon is gratis voor eigen gebruik. Dit haakpatroon van Mandia.nl kopiëren, vertalen en/of publiceren op sites en groepen is NIET toegestaan, i.v.m. copyright. Een link plaatsen naar onze site / patroon is natuurlijk wel toegestaan.)

Zelf ben ik blij met het resultaat. Ik krijg wisselende reacties, de één vindt een visnetlamp geweldig en de ander vindt het helemaal niks. Smaken verschillen blijkt maar weer.

Haakpakket visnetlamp

Er zijn ook complete haakpakketten om een visnetlamp te haken. Je hoeft dan niet apart op zoek naar metalen ringen en haakgaren. Ook hoef je zelf niet uit te rekenen hoeveel haakgaren je nodig hebt. In de haakpakketten zit genoeg haakgaren, metalen ringen en een beschrijving van het haakpatroon.

7 thoughts on “Visnetlamp haken”

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.