Macramé dromenvanger

By

Macramé dromenvanger

Een eenvoudig creatief ‘project’ wat snel klaar is: een macramé dromenvanger. Het ziet er ingewikkeld uit maar dat is het niet. Totaal heb ik drie van deze dromenvangers gemaakt. De eerste met zpagetti-garen maar dat was geen succes. Dit garen is niet gelijkmatig en ‘rond’ en daarom komt dit macramé-patroon niet tot z’n recht. Daarnaast was het garen veel te dik ten opzichte van de ring. Deze heb ik snel uitgehaald en ben opnieuw met nummer twee begonnen.

Deze keer een ‘mini’. Deze was ‘redelijk’ mooi maar ook dit touw was te dik ten opzichte van de ring én het was stug touw waardoor de ‘slierten’ onder de ring niet mooi naar beneden hingen.

De derde (driemaal is scheepsrecht) is helemaal naar m’n zin. Deze heb ik hieronder beschreven.

Wat heb je nodig voor een macramé dromenvanger?

  • metalen ring van 25 cm doorsnede, bijvoorbeeld te koop bij Xenos (met ophangoogje)
  • touw of dik garen, ik heb durable cosy-garen gebruikt
  • schaar

Uitleg

Er wordt een duidelijke uitleg van deze macramé dromenvanger gegeven op de site van Beads & Basics. Ik heb net zoals de beschrijving 16 koorden geknipt alleen wat korter omdat ik onder de ring geen extra ‘versieringen’ of kralen heb aangebracht. Dit kan natuurlijk wel, het is maar net wat jij mooi vindt.

De knoop die gebruikt wordt nadat je de 16 koorden hebt bevestigd aan de ring is de ‘half hitch knot’. Deze wordt duidelijk beschreven op meerdere sites en er staan ook filmpjes op Youtube. Als je deze knoop eenmaal doorhebt is ie echt heel makkelijk. Even uitproberen dus.

Toen ik aan het zoeken was naar een dromenvanger kwam ik zo veel mooie dromenvangers tegen dat ik niet kon kiezen. Maar omdat ik een ‘rustige’ zocht heb ik deze gekozen. M’n vorige ‘creatie’ in een metalen ring was al druk genoeg. Dit was de gehaakte levensboom.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.