Diagonaal haken

By

Er bestaat een heel leuk boekje met allemaal gehaakte doekjes in verschillende steken en met verschillen garens. Het boekje heet heel toepasselijk ‘doekjes haken’. Het boekje staat vol met gehaakte doekjes in verschillende patronen en kleuren. Alle haaksteken worden duidelijk uitgelegd in het eerste hoofdstuk van het boekje: ‘de haakschool’.

De milieuvriendelijke doekjes kan je overal voor gebruiken zoals keukendoekje, handdoekje etc. Daarnaast is het een leuk klein project om te maken en ideaal om nieuwe haaksteken uit te proberen.

Zelf heb ik een doekje gehaakt met de ‘corner-to-corner’-steek. Zoals het woord het al zegt: je begint te haken vanuit een hoek en werkt diagonaal naar de andere hoek toe. Telkens haak je groepjes van 3 stokjes. Uitleg van dit patroon vind je ook op de website ‘Handwerkles.nl.’

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.