Gehaakte tas

By

Deze gehaakte tas heb ik helemaal zelf ontworpen zonder plan vooraf. Gewoon begonnen en ter plekke weer verzonnen waarmee ik verder ging.

Het begon met de bodem. Ik had al veel proef-lapjes met m’n tunische haaknaald gemaakt en bedacht me toen om hiervan de bodem van een tas te gaan maken.

Ik heb dezelfde kleuren gebruikt als voor m’n zig-zag-kussen omdat ik deze tas wil gebruiken om m’n haakwerkjes (waar ik mee bezig) in op te bergen. Dat staat immers veel leuker op je bank dan een plastic bak of doos met al je bolletjes, haaknaalden etc.

Bij de eerste ‘naald’ tunisch haken voor de bodem heb ik 25 steken opgezet. Telkens heb ik iedere toer met 2 steken geminderd en daarna weer een andere kleur gestart. Ook weer met 25 steken. Alles in de basissteek van het tunisch haken. Deze ‘driehoeken’ heb ik 12 keer herhaald. De eerste en laatste driehoek heb ik met de hand aan elkaar genaaid.

Toen de bodem klaar was vond ik ‘m toch iets te klein. Deze heb ik vergroot met een rand kleine driehoekjes. Ook deze zijn weer gehaakt met tunische steken.

Daarna ben ik de hoogte in gaan werken en heb hierbij allerlei steken en technieken toegepast. Tunisch, gewoon vasten, mochila-techniek en tussendoor af en toe een toer met de sterrensteek.

Toen ik de gewenst hoogte had bereikt heb ik 12 knoopsgaten ‘gehaakt’ zodat ik daar later een koord doorheen kon ‘weven’ om de tas goed te kunnen sluiten.

De schouderband van de tas is weer volledig met de mochila-haak techniek gemaakt en wel met de methode van ‘ovale bodem’. Deze staat uitgebreid beschreven op de website van Mochilatechniek.nl. Echt een aanrader om op die site inspiratie op te doen en ontzettend duidelijk uitleg, ‘stap voor stap’.

Het koord door de knoopsgaten heb ik gevlochten. Eerst 6 lange kettingen van 1 kleur gehaakt en daarna met dubbele ketting vlechten.

De tas is nu klaar. Onderin de tas heb ik op de bodem een rond karton gelegd. Ik twijfel of ik de binnenkant nog ga voeren met stof. Ook twijfel ik nog of ik aan de uiteindes van het koord nog pompoenen maak.

Wat zou jij doen? Wel of geen pompoenen aan het koord maken?

Wordt vervolgd………

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.