Kussen van meerdere stofjes

By

Ik vond het weer tijd voor andere kussens in de bank. Deze keer begin ik met de meest bewerkelijke: een kussen van meerdere soorten stof naaien. Al eerder heb ik kussens genaaid met verschillende stofjes. Deze kan je hier bekijken.

Waar ik de vorige keer bij het naaien van deze kussens niet aan gedacht had is dat rekbare stof niet handig is omdat dit uiteindelijk een beetje gaat uitlebberen waardoor je kussen ‘uitgezakt’ lijkt. Bij het zoeken naar nieuwe stof heb ik hier goed op gelet maar helaas….. bij de niet-rekbare stoffen kon ik niet alle kleuren en soorten vinden die ik in gedachten had. Hiervoor heb ik een oplossing bedacht:

Naai de rekbare stof (stretch-stof) op een ander niet-rekbaar stofje. Eerst heb ik de stroken stof op maat geknipt en daarna de rekbare stof vastgenaaid aan de niét-rekbare stof. Dus doe dit met iedere strook vóórdat je de stroken aan elkaar gaat naaien.

3 van de 4 stoffen die ik gebruikt heb zijn rekbaar (stretch) dus dit was wel even een extra klus om alles vast te stikken op andere stofjes.

Daarna heb ik de vier stroken aan elkaar genaaid. Het totaal hiervan is een lap geworden van 65 x 65 cm. De stroken stof wil ik verticaal op het kussen dus even opletten waar de rits vastgezet wordt. Wanneer de rits vastzit kunnen de zijkanten dichtgenaaid worden en ben je al klaar!

Wat ik grappig vond tijdens het in elkaar zetten van het kussen is dat de binnenkant eigenlijk ook best mooi is geworden. Hier zie je de niet-rekbare stof waar de stretch-stof aan vastgenaaid is. Gewoon oude restjes stof blijken dus ook best een leuk effect te geven.

Van de 4 stofjes die ik had gekocht ga ik later nog een keer effen kussens naaien van 45 x 45 cm. Alles past dan mooi bij elkaar qua kleur en stof.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.