Kussens naaien

By

Kussens Claudi DIY

Laatst was ik bij een grote woonwinkel en zag daar prachtige kussens! Formaat 40 x 60 met meerdere soorten / kleuren stof. Die wil ik! Maar de prijs was echt belachelijk hoog. Zal waarschijnlijk aan het merk liggen, Claudi, en wellicht aan kwaliteit stof. Maar hoe simpel is het om zelf zo’n kussen te naaien? Oftewel, Kussens Claudi DIY !

Hoe ga je te werk om zelf zo’n kussen te maken van Claudi

Zo gezegd zo gedaan. Bij de stoffenzaak leuke stofjes bij elkaar gezocht en bij de ikea, via internet, de kussenvullingen besteld van verschillende afmetingen. Je kiest natuurlijk het formaat wat jij zou willen maar ik heb deze twee formaten besteld:

Kussens met rits

Zelf vind ik het altijd fijn om de kussenhoezen af en toe uit te wassen dus ik zet er altijd een rits in. Gelukkig had ik die nog meerdere op voorraad liggen. Op de markt zijn deze vaak voor een prikkie te koop.

Uitgebreide uitleg voor het maken van een kussen met rits vind je in de werkbeschrijving van ‘ByManouk‘.

De vierkante kussens heb ik effen gehouden, van iedere stof heb ik 1 of 2 kussens gemaakt. Deze staan niet op de foto’s.

Knip voor de langwerpige kussens de repen stof zoals jij het zelf mooi vindt. De repen hoeven niet dezelfde breedte te hebben, integendeel.

Nog meer kussens…..

Later heb ik nog meer van dit soort kussens genaaid, de ‘look-a-like’ van de Claudi-kussens. Ook deze kussens zijn weer van meerdere stofjes genaaid.

Nooit teveel kussens

Kussens zijn er nooit te veel. Je kan eindeloos variĆ«ren met kussens in verschillende kleuren en vormen. Zelf ben ik na een tijdje m’n kussens beu en breng ze dan naar de kringloop. Hoe leuk is het om dan zelf weer nieuwe kussens te naaien en andere vormen of kleuren. Koop je liever kussens omdat je niet creatief bent of je geen tijd hebt om creatief te zijn dan kan dat natuurlijk ook. Hieronder zie je een paar kussens van Claudi welke ik zelf prachtig vind:

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.