Poef

By

Poef bekleden met stof

Een originele poef voor weinig geld: koop een (goedkope) poef bij Leen Bakker of Xenos of ergens anders ( of misschien heb je zelf nog een poef die je beu bent ) en zoek een mooie stof waarmee je ‘m wil gaan bekleden.

Werkwijze:

Of je nu een ronde of vierkante poef kiest, de werkwijze blijft hetzelfde. Reken eerst uit hoeveel stof je nodig hebt vóórdat je deze gaat kopen.

Meet de bovenkant van de poef op. Dit doe je ook voor de zijkant. Stel je hebt een ronde poef van 80 cm doorsnede, dan is de omtrek te berekenen als volgt: 80 cm x 3,14 (pi) = 250 cm. Maar je kan ’t ook gewoon met je centimeter opmeten. De hoogte van de poef meet je ook op (stel 40 cm). Probeer nu zo gunstig mogelijk de bovenkant én de grote reep / omtrek van 250 x 40 cm uit je stof te halen. Ik heb de zijkant in 2 stukken uit de stof gehaald, dus 2 repen / stukken van 125 x 40 cm.

Nu zet je de zijkanten vast aan de bovenkant. Daarna stik je de zijnaad (of zijnaden) dicht. Regelmatig passen om de poef of de hoes goed strak zit. Wanneer alles goed gestikt en afgezigzagd is met de naaimachine, tack je de hoes aan de onderkant van de poef vast (met een nietmachine / handtacker) en dan is de poef al klaar.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.