Deken / wandkleed

By

Gehaakt dekentje / wandkleed

Dit haakproject is één van mijn leukste haakprojecten ooit. Samen met heel veel andere ‘haaksters’, rond 1600 haaksters alleen al in Nederland, heb ik meegedaan aan crochet-along 2014 via ‘de creatieve wereld van Terray‘. Dit deken bestaat uit heel veel soorten haaksteken / patronen. De breedte bepaal je zelf zolang het aantal steken maar deelbaar is door 24. Iedere week kregen we een nieuw patroon van 2 – 4 toeren. Totaal duurde het (officieel) 48 weken. Een totaaloverzicht van de patronen was er niet in het nederlands dus heb ik de Engelse versie van ‘notyouraveragecrochet.com‘ gedownload.

De PDF-versie hiervan vind je hier:

De kleuren van het deken bepaal je zelf. Geadviseerd werd om 9 kleuren te kiezen / combineren maar ik heb er 12 gekocht. Mijn combinatie vind ik een Afrikaanse combi van kleuren.

Toen ik het dekentje af had wist ik eigenlijk niet wat ik ermee moest doen. Ik had er geen bestemming voor. Ineens kwam ik op het idee om er een wandkleed van te maken. Het gehaakte deken heb ik vastgenaaid op een grote stevige lap stof zodat het haakwerk niet gaat uithangen / uitlebberen. Bovenin aan de achterkant heb ik een tunnel gemaakt waar een stevige stok doorheen kon en vervolgens het ‘wandkleed’ aan de muur gehangen.

Erg leuk om te zien welke kleurencombinaties alle andere haaksters gebruikt hadden. Ieder dekentje werd hierdoor uniek.

Van de restjes garen van dit wandkleed heb ik onder anderen een mandala gehaakt. Bekijk deze mandala hier.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.