Kerstboom in ring

By

Kerstboom in ring haken

Het is weer bijna kerst dus weer tijd voor een ‘kerstproject’. Deze kerstboom in ring kreeg ik van een vriendin toegestuurd maar dan in maat XXL met dik koord en een grote metalen ring. Zelf heb ik een aantal ‘mini’s’ gehaakt.

Wat heb je nodig voor deze kerstboom in ring?

  • haakgaren geschikt voor haaknaald nummer 2,5 of 3
  • metalen ring met doorsnede van 15 cm
  • haaknaald nummer 2,5 of 3
  • stompe naald

Het haakpatroon voor de kerstboom in ring

Het haakpatroon heb ik in handen gekregen omdat ik voor iemand anders een XXL model heb gehaakt. Het is een gekocht pakket inclusief patroon en niet echt geschikt voor een beginnende haak(st)er.

Je start met een magische ring. Daarna bestaat het patroon vooral uit reliĆ«fstokjes die zowel voorlangs als achterlangs gehaakt worden. Zoals het met alle ‘projecten’ gaat krijg je na 1 of 2 kerstbomen de handigheid te pakken en blijkt het niet meer zo heel erg ingewikkeld te zijn.

Ander formaat van kerstboom

Wil je een grotere of kleinere kerstboom in een ring dan is dat natuurlijk mogelijk. Begin dan in ieder geval eerst met het haken van de kerstboom. Zodra deze klaar is meet je hoe groot hij is en aan de hand hiervan bepaal je welke maat ring het beste past.

Waar zijn metalen ringen te koop?

Metalen ringen kan je tegenwoordig overal kopen. Voordat ik aan deze gehaakte kerstboom begon dacht ik dat deze ringen alleen verkrijgbaar waren bij Pipoos of De Kwast. Het tegendeel is waar, ze zijn op ontzettend veel adressen te koop: Xenos, Bol.com, Sostrene Grene etc. Zelf heb ik een set van 10 metalen ringen gekocht bij Bol.com.

Uiteindelijk heb ik 12 kerstbomen gehaakt en (net zoals vorig jaar met de gehaakte kerstballen) weer uitgedeeld. Ik heb er nog 2 (een kleine blauwe en een cognackleurige die in een ring van 18 cm zit) dus als er liefhebbers zijn, reageer snel, dan is ie voor jou!

Stuur gerust een bericht als je nog vragen of opmerkingen hebt.

2 thoughts on “Kerstboom in ring”

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.