Fleurige kussens

By

Fleurige kussens, gehaakt en gebreid

Haken en breien zonder teveel na te hoeven denken, daar is dit haak- en breiproject zeer geschikt voor.

Voor dit kussen heb ik allemaal felgekleurde bolletjes katoen gekocht en ben zonder systeem of afwisselpatroon begonnen met haken. Haak telkens één toer en wissel dan weer van van kleur. Het zig-zag-patroon is heel eenvoudig. Nadat je een aantal stokjes hebt gehaakt (bijvoorbeeld 6) haak je 3 stokjes in 1 lusje. Na wederom 6 stokjes gehaakt te hebben haak je 3 stokjes samen. Heel ontspannend om te doen.

De achterkant van het kussen is een eenvoudige blauwe kantoenen stof. Deze heb ik vastgenaaid aan de vierkant gehaakte lap.

Eén kussen in zo’n felle kleur vond ik niet compleet dus heb ook nog een kussen gebreid in dezelfde kleuren. Hier heb ik telkens 2 toeren gebreid per kleur. Ook dit kussen heeft een blauwe katoenen achterkant gekregen.

Leave a Comment