Kussen weven van zpagetti

By

Deze keer heb ik een (voor mij) nieuwe techniek gebruikt: weven.

Op een groot prikbord heb ik eerst aan de rand van het prikbord helemaal rondom prikkers ‘geprikt’. Het lijkt nu op een ‘weefraam’. Om de prikkers ben ik eerst horizontaal het zpagetti-garen gaan spannen. Hiervoor heb ik 2 kleuren gebruikt waarmee ik om beurten de zpagetti om een prikker heb gespannen. Het maakt niets uit dat deze twee kleuren elkaar nu kruisen. Dit knip je later toch af.

Daarna ben ik verticaal gaan ‘weven’ met andere kleuren. Ook hier kruis je weer de verschillende kleuren. Zorg dat het hele prikbord vol zit met garen, er mogen geen gaatjes meer zichtbaar zijn.

Meet uit hoe groot je het kussen wil maken. Ik heb 50 x 50 cm gekozen maar het weefsel was groter. Rondom die 50 x 50 cm heb ik repen stof vastgespeld waarmee ik het kussen wil afwerken. Echt alle zpagetti-draden goed vastspelden! Daarna de prikkers uit het prikbord halen. Naai nu voorzichtig met de naaimachine de ‘afwerkstof’ vast aan de zpagetti-draden.

Knip de stukken zpagetti die buiten de stof komen af. Je hebt nu een mooie vierkante lap. Naai aan de achterkant dezelfde stof die je gebruikt hebt voor de afwerkranden en zet eventueel een rits in de kussenhoes.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.