Gehaakt kleedje

By

Bijna altijd zijn de gehaakte kleedjes, die je vroeger bij iedereen zag, wit of crème. Dat kan toch ook in een andere kleur? Ik heb bedacht om een donkerblauw kleedje haken.

Door de jaren heb ik nogal eens via via oude haakboekjes gekregen. Hier staan vaak de leukste haakpatronen in voor kleedjes. Dus daar heb ik er één uitgezocht. Op internet zijn er natuurlijk ook genoeg patronen te vinden dus keuze genoeg.

Nadat ik het kleedje af had heb ik het opgespannen op een vloerkleed. Dit opspannen doe ik met knopspelden. Ik prik deze door de puntjes van het kleedje vast aan het vloerkleed. Daarna leg ik natte theedoeken over het kleedje. Als het kleedje goed vochtig is haal ik de theedoeken weg en laat ik het kleedje een paar dagen drogen. Daarna heb je een mooi glad en strak gehaakt kleedje.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.