Boekenkast

By

Al jaren bewaar ik leuke stofjes. Vaak restjes van iets wat ik heb genaaid maar ook van kleding die weggegooid werd. Vooral van overhemden met leuke printjes had ik een kist vol! Heel lang heb ik nagedacht…… ‘wat ga ik hiervan maken’……. en ineens wist ik het: een boekenkast!

Hoe maak je deze boekenkast?

Stap voor stap leg ik hieronder uit hoe je zelf ook zo’n boekenkast van stof kan maken.

Vierkantjes maken

Van repen stof stel je meerdere vierkanten samen van 30 x 30 cm. Natuurlijk maak je repen van verschillende afmetingen en diktes om een ‘echt’ boekenkast-effect te krijgen. Om per boek een hoogte van totaal 30 cm te krijgen naai je een stukje zwarte stof ‘boven het boek’. Daarna naai je deze repen aan elkaar vast totdat je een breedte hebt van 30 cm. Experimenteer een beetje. Ook met boeken die schuin in ‘de kast’ staan of appliceer een bloemenvaasje of iets dergelijks in zo’n vierkant. Op de boeken zelf heb ik meerdere labeltjes genaaid van bijvoorbeeld oude kleding.

Eén complete boekenplank

Zelf heb ik totaal 18 vierkanten gemaakt. 3 vierkanten per ‘plank’. Wanneer je deze ‘3 vierkanten’ aan elkaar hebt genaaid moet er natuurlijk een echte ‘plank’ tussen komen. Hiervoor heb ik stof gezocht die op hout lijkt. Donkerbruine stof. Naai deze vast aan deze set van 3 vierkanten.

Van planken tot complete boekenkast

De 6 boekenplanken met boeken daarop naai je nu ook weer aan elkaar vast. Daaromheen naai je dezelfde bruine stof als die van de planken. De achterkant is gewoon een flinke lap zwarte stof en daartussen heb ik fyberfill gedaan. Bovenin en onderin een tunnel zodat je de boekenkast kan ophangen maar hij is ook heerlijk als dekentje op de bank.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.