Tafelkleedje

By

Kleedje quilten / patchwork

Samen met 4 andere crea-bea’s heb ik een mini-cursus quilten / patchwork gevolgd bij Franca. Ik was verbaasd dat hier nog zoveel technieken en ‘weetjes’ achter zaten. Ben je onervaren met deze hobby en wil je hier ook iets mee gaan doen, hou dan rekening met de volgende punten:

  • gebruik stof die echt geschikt is voor quilten, deze stof is op een bepaalde manier geweven
  • gebruik quilt-garen, dit is dikker dan ‘normaal’ garen
  • gebruik de juiste (quilt-)naald, niet te groot en niet te klein
  • werk zeer nauwkeurig
  • begin met een klein project, patchwork en quilten kost veel meer tijd dan je denkt

Er zijn ontzettend veel motiefjes en mogelijkheden. Ik heb gekozen voor 4 ‘molentjes’ gecombineerd met bloemen. De bloem in het midden is geappliceerd. Hiervoor heb ik een mal gemaakt welke ook gebruikt is om op de 4 hoeken hetzelfde bloemetje te quilten.

Alles heb ik met de hand gedaan maar het is ook mogelijk je naaimachine te gebruiken. Met de hand werk je naar mijn idee nauwkeuriger.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.