Boodschappen-netje

By

Gehaakt boodschappen-netje van ‘2e-hands’ katoen

Ondertussen weten veel mensen dat ik altijd allerlei patroontjes en ideeën aan het uitproberen ben en krijg daardoor ook weleens wat ideetjes toegestuurd (blijven sturen, vind ik leuk 👍) . Deze keer kreeg ik een krantenartikeltje doorgestuurd over iemand die boodschappen-netjes haakt t.b.v. het goede doel. Zie hier haar blog: www.ikhaaknetjes.jouwweb.nl. Natuurlijk ben ik direct begonnen aan zo’n netje. Het haakpatroon was op het moment dat ik eraan begon nog niet compleet op bovengenoemde blog (nu wel) dus heb ik even verder gezocht en vond hier het volledige soortgelijke patroon: www.doemijmaaruiensoep.blogspot.nl.

Daarna ben ik in m’n ‘wollenboxen’ gaan zoeken naar geschikt garen en die had ik snel gevonden. 
Een paar jaar geleden (2012) heb ik heel fanatiek een rode jurk gehaakt (was toen in de mode…). Het was moeilijk inschatten welke maat ik ging haken omdat de één wat losser of vaster haakt dan de ander. Dus ik schatte maar dat m’n gewone maat zou moeten kloppen. Toen de jurk eindelijk af was en ik ‘m ging passen…….was ie veel te groot!! Zo jammer! …. en een stukje aan de zijkant eraf knippen dat gaat niet met haakwerkjes. Dus de hele jurk verdween weer in de ‘wollenbox’. 

Ondertussen heb ik al meerdere dingen gemaakt van de uit-elkaar-gehaalde-jurk. 
Onder andere een stola/omslagdoek en nog vele kleine dingetjes. 
En nu komt ie dus weer van pas voor m’n boodschappennetje.

En ook nog één in een ander kleurtje…….Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.