Wollen deken

By

Handgebreid deken van hele dikke echte wol

Van 5 kg merino-wol heb een deken gebreid. Met hele grote brei-pennen kan je met deze wol breien. Ik heb hiervoor pvc-pijpen gebruikt maar dit ging heel moeizaam en was veel te zwaar om vast te houden.

Opnieuw gestart maar nu zónder breipennen. Dus met de hand (hand-/armbreien). Dit ging goed. Om de juiste breedte van 120 cm te krijgen heb ik 18 steken opgezet.

De lengte is 180cm geworden. Perfecte afmeting. Daarna moét je ‘m echt wassen anders ‘scheurt’ ie makkelijk los of valt ie uit elkaar. De wol moet in elkaar ‘verweven’ worden. Ik heb ‘m in de wasmachine gewassen zonden te centrifugeren. Met handdoeken flink deppen en op de ‘vloerverwarming’ gedroogd.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.