Kuhimino – armband

By

Kumihimo is een zeer oude Japanse vlechtkunst van meer dan 1000 jaar oud. Kumi betekent vlechten en himo betekent koord. De armband die ik heb gemaakt met de Kumihimo-schijf is wel een heel ander verhaal dan de shamballe-armband. In het begin ben ik flink aan het vechten geweest met al die draadjes. Uiteindelijk heb ik op internet verschillende technieken gevonden. Ik heb gekozen voor ‘rond vlechten met 8 draden’. De uitleg hiervan vind je op www.kumihimo.nl. Ik geloof niet dat ik dit nog een keer ga doen. Ben er uren mee bezig geweest en vind het ook niet echt een relaxed handwerkje. 

Toch post ik deze techniek. Misschien vinden andere mensen dit juist een heel ontspannen hobby.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.