Bordenrek

By

Houten bordenrek

Al heel lang ben ik op zoek naar een bordenrek voor m’n verzameling bordjes.
Telkens als ik ergens naar toe ga probeer ik een bordje te kopen van ongeveer 12 cm doorsnede. Deze ’tik’ is begonnen toen we in Rome waren, ik zag daar hele mooie kleine bordjes en dacht deze te gaan gebruiken voor mini-gebakjes. In het begin gebruikte ik ze ook echt maar later niet meer omdat ze niet in de vaatwasser mogen. De verzameling bleef groeien (ook omdat ik weleens bordjes van familie of vriendinnen krijg wat ik ontzettend leuk vind) dus nu vond ik het toch echt tijd worden voor een ‘pronk-rek’. Er was nergens een (passend) rek te vinden, echt alles afgestruind: winkels, internet, kringloopwinkels… maar helaas, niks. Ineens wist ik het: ik ga er zelf één maken. Nog nooit een decoupeerzaag of boor in m’n handen gehad dus wist ook totaal niet hoe ik dat moest gaan maken.
Eerst heb ik een schets gemaakt en berekend hoe groot hij zou moeten worden en daarna ‘les gehad’ van de mannelijke gezinsleden in het gebruiken van al dat gereedschap.

Bij de bouwmarkt heb ik latjes, lijm en verf gekocht en het frame heb ik gemaakt van plinten die we nog in de garage hadden liggen. Nadat ik alles had opgemeten heb ik de plinten en latjes op maat gezaagd. Daarna alles in elkaar geschroefd en de kleine platte latjes op de horizontale delen gelijmd zodat de bordjes niet weg zouden schuiven. Na het lijmen de ‘lijmtangen’ erop (wasknijpers) en als laatste klus: verven. Dit heb ik gedaan met een spuitbus. Dat ging supersnel en je komt in alle hoekjes en kiertjes.

Ook al is het rek door mijn onervarenheid hier en daar wat scheef en bij sommige schroeven ietwat gescheurd, zo op het eerste gezicht ziet het er netjes uit (vind ik zelf).

Het rek heeft een plekje gekregen in onze (nostalgische) hobby-ruimte, Ik twijfel nog om er gehaakte randjes aan te maken, dan is het echt ‘fout’. Denk ik nog even over na. We laten het nu nog even zoals het nu is.

En dan nu het allerleukste gedeelte van dit project……het inrichten van het rek. Later heb ik er toch nog gehaakte randjes opgeplakt (gekocht bij Xenos). Ik ben helemaal happy met het resultaat en vond het hartstikke leuk om te maken!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.