Flessenjasjes

By

Gehaakte en gebreide ‘jasjes’ van restjes katoen

Van restjes katoen kan je allerlei kleine haak- en brei-projectjes maken. Deze keer heb ik 3 flesjes ‘aangekleed’. Er is geen patroon van. Ik ben gewoon begonnen en dan telkens passen en meten en dat betekent ook heel vaak opnieuw beginnen of stukjes uithalen.

Het eerste flesje is gebreid. Van iedere kleur 4 toeren. Het geheel is een lap welke ik later met de hand heb dichtgenaaid en om het flesje geschoven.

Het tweede flesje is gehaakt en bestaat uit enkel en alleen maar vasten. Telkens maar 1 toer. Deze heb ik wel ‘rondgehaakt’ maar achteraf had ik ook gewoon een lap kunnen haken en deze net zoals bij het breisel kunnen vastnaaien want de overgang van kleur geeft ook een ‘naad’.

Het derde flesje is ook gehaakt maar dan met stokjes. Ook hier telkens maar 1 toer. De lap is verticaal om het flesje bevestigd. Zoals je ziet heb ik bij de hals van de fles telkens om de toer een kleur niet verder gehaakt zodat het haaksel bij de hals van de fles smaller wordt.

Aan de onderkant heb ik nadien in één kleur (rood) de onderkant opgevuld door rondom de steken op te pakken en door middel van minderen naar ’t midden toe te haken.

De glazen flesjes zijn van Jillz. Het is een mooi formaat en de etiketten zijn er makkelijk af te halen.

De restjes katoen had ik over van de kussens uit deze post.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.