Gebreide ketting

By

Steeds meer mensen zijn allergisch voor bepaalde metalen zoals goud of zilver. Voor deze mensen is deze gebreide ketting ideaal! Hij bestaat enkel en alleen uit katoen of acryl of wol of….. net wat jij wil!

Helaas kan ik de precieze beschrijving niet meer terugvinden van deze ketting. Wel weet ik dat je 2 strengen breidt van 6 steken breed en daarin telkens om een aantal toeren een ‘knoopsgat’ breidt. Een knoopsgat breien doe je door 3 steken te breien en daarna de volgende 3 steken met ander garen verder breid. Een paar toeren brei je dus met 2 bolletjes. Is het knoopsgat groot genoeg? Dan brei je weer verder met 1 bol (alle zes de steken).

Heb je de 2 strengen klaar? Dan haal je de ene streng telkens door het gat van de andere streng waardoor je een heel leuk effect krijgt. De uiteinden naai je aan elkaar. Haak er nog een lusje aan en naai een knoop aan de andere kant van de streng en je hebt een mooie halsketting welke ook nog te dragen is als armband.

Anti-allergische kettingen zijn ook te koop. In vele maten en soorten. Anti-allergisch wordt ook wel hypoallergeen genoemd.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.