Jute boodschappentas omhaken

By

Jute boodschappentas omhaken

Na meerdere zelfgemaakte tassen heb ik deze keer een bestaande tas ‘gepimpt’: een jute boodschappentas omhaken. Het haakpatroon komt weer van het Wolplein. Ze noemen deze shopper de Droomtas 6.0 en is als ‘haakpakket’ verkrijgbaar in meerdere kleurencombinaties. De bestaande combinaties waren niet helemaal naar mijn zin dus ik heb de kleurencombinatie zelf samengesteld. Hierdoor weet je ook zeker dat je een unieke tas maakt en er dus niemand met dezelfde tas rondloopt. Daarnaast bleek het ook nog goedkoper te zijn om het garen en de tas los te kopen, de bestaande pakketten zijn duurder.

Wat heb je nodig om deze boodschappen tas om te haken?

Of je stelt zelf het pakket samen:

 • 6 bollen Yarn and Colors Amazing waarvan 2 bollen in dezelfde kleur (basiskleur) en nog 4 andere kleuren
 • jute tas / shopper met afmetingen zónder hengsel: h x b x d = 40 x 45 x 16 cm
 • haakpatroon (los verkrijgbaar bij Het Wolplein)
 • haaknaalden 3.5, 4.0, 4.5 en 5.0 mm (afhankelijk van jouw proeflapje)
 • schaar, naald met scherpe punt, knopspelden

Voordat je begint met het haken van de ‘hoes’ voor de jute shopper

Haak een proeflapje voordat je begint met de gehaakte hoes. Je moet namelijk met het haakpatroon precies uitkomen op de afmetingen van de boodschappentas. Aangegeven in het patroon werd haaknaald 4.0 mm maar toen ik het proeflapje had gehaakt bleek dat ik best strak haak. Dus opnieuw met 4.5 mm. Weer te strak. Uiteindelijk kwam ik met haaknaald 5.0 mm precies uit op de gewenste afmetingen voor de jute tas.

Het haakpatroon jute boodschappentas omhaken

Zoals hierboven vermeld is het haakpatroon los verkrijgbaar bij Het Wolplein. Wanneer je het haakpakket koopt zit het patroon erbij. Ik kreeg het haakpatroon gratis maar dat is waarschijnlijk omdat ik alle ‘ingrediënten’ voor dit haakproject bij het Wolplein heb gekocht.

Kleurencombinatie van de gehaakte boodschappentas

Wil je precies dezelfde kleurencombinatie zoals de tas op de foto? Dan gebruik je deze kleuren:

 • kleur A: nummer 004 birch (2 bollen, dit is de basiskleur)
 • kleur B: nummer 030 red wine
 • kleur C: nummer 040 pink sand
 • kleur D: nummer 010 vanilla
 • kleur E: nummer 091 khaki
 • kleur F: nummer 080 eucalyptus (optioneel)

De laatste kleur F staat niet in het standaard haakpatroon. Deze heb ik zelf toegevoegd en af en toe tussendoor gebruikt. Hiermee maak je de tas nóg unieker en persoonlijker.

De gehaakte boodschappentas is klaar!

Het omhaken van deze jute boodschappentas was een heel leuk project. Er komen allerlei haaktechnieken aan te pas zoals mozaïekhaken, reliëfstokjes, bolletjes etc, wat het erg afwisselend maakt. Er is genoeg garen over om nóg een tas om te haken… wie weet… ander patroon…. andere combinatie….

jute boodschappentas omhaken

Van het haakgaren Yarn and Colors Amazing om deze tas om te haken heb je totaal ongeveer 310 gram nodig. Van de 7 bollen die ik heb gekocht heb ik dan ook meer dan de helft over voor een eventuele tweede tas. De jute tas is los te koop.

Natuurlijk heb ik weer mijn favoriete haaknaalden van Clover Amour gebruikt voor deze tas. Ik heb nooit spijt gehad dat ik zo’n dure set heb gekocht, hier heb je levenslang plezier van en altijd de juiste maat haaknaald binnen handbereik.

1 thought on “Jute boodschappentas omhaken”

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.