Hanglamp

By

Boven de salontafel heb ik nog steeds geen passende hanglamp gevonden. Vaak heb ik wel lampen gezien die ik redelijk leuk vond maar het was het allemaal net niet. Dus voor de ’time being’ heb ik zelf een lamp gemaakt.

Wat heb je nodig om deze lamp te maken?

  • grote lampion of rijstpapieren lampenkap
  • fitting
  • dikke wol (of een ander soort garen)
  • behangplaksel

Bij een woonwinkel zag ik in de saleshoek rijstpapieren lampenkappen liggen voor een paar euro. Bij een bouwmarkt heb ik een fitting gekocht waar de lampenkap omheen past + het behangplaksel.

Hang de lamp ergens aan waar deze na het beplakken van de wol kan drogen (en druppelen….).

Haal telkens een stuk van de wol/draad door het behangplaksel heen en wikkel deze daarna willekeurig om de lamp heen. Knip de draad niet af! Gaan gewoon weer met het volgende stuk draad verder en blijven wikkelen om de lamp. Tussendoor ben ik een paar keer gestopt zodat de lamp kon drogen. Na een paar dagen ging ik weer verder. Hou er rekening mee dat er behangplaksel vanaf druppelt dus leg iets onder de lamp. Wikkel zoveel garen als je zelf mooi vindt om de lamp.

Maak de lamp vast aan de fitting en je bent al klaar! Vooral als de lamp aan is geeft deze een heel mooi effect op het plafond.

Succes!

Soortgelijke draadlampen zijn ook te koop maar nooit zo uniek als bovenstaande :-).

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.